tisdag 18 augusti 2020

Pissade i bussen del 1

Detta utspelade sig för några år sen när Lars Malmer bodde i Stockholm. Det var en varm sommardag och Lars skulle ta en tur ut på Lidingö för att titta på en bil som han funderade på att köpa. Eftersom Lars druckit alkohol dagen innan och hatade trängseln i Stockholm valde han att åka kollektivt istället. För att bli av med bakfyllan lite fortare och kunna testköra bilen hade Lars tagit med sig en stor flaska pepsi som han hade hällt i sig under tunnelbanefärden. När han kom fram till Ropsten började han bli ordentligt nödig och letade desperat efter en toalett. Tyvärr fanns ingen ledig toalett just då så Lars bestämde sig för att hålla ut tills han kom ut på Lidingö. Men då kom nästa bakslag, bussen Lars hade tänkt ta hade precis gått och det skulle ta en halvtimme till nästa avgång. Lars tuggade nästan fradga av ilska och otålighet vilket gjorde att han naturligtvis blev ännu mer akut pissnödig. Just då kom en buss som det stod "Ej i trafik" på och stannade vid en hållplats lite längre bort, chauffören klev ut och sprang in i tunnelbanestationen för att fixa ett snabbt ärende. Då såg Lars sin chans, han smet snabbt in i bussen, hukade sig ner precis bakom första dörren och lättade på trycket. När han var klar smet Lars ut lika snabbt igen och ställde sig på behörigt avstånd. Det dröjde ännu ett tag innan chauffören kom tillbaks och under tiden hann det komma en drös andra människor till busshållplatsen. Slutligen kom chauffören tillbaka med raska steg men stelnade till och stannade med ena foten inne i bussen och den andra utanför. Efter att ha stått så i närmare tio sekunder backade chauffören ut, glodde ilsket på alla som stod vid busshållplatsen och skrek:

- Vem i helvete har pissat i bussen?!

Samtliga tittade sig förfärade omkring och undrade vad som stod på. Bara Lars stod kvar och såg oskyldig men samtidigt oberörd ut. Chauffören gick fram till honom och sa: 

- Jag hoppas att det inte är du som pissat i min buss!

- Det är väl SL som äger bussen, svarade Lars Malmer stöddigt.

- Ja ja ja! fräste busschauffören och frågade om Lars möjligtvis visste något om vem som kunde ha pissat i bussen. Lars rapade, skakade på huvudet och sa surt:

- Nej, och lämnar man bussen öppen får man skylla sig själv.

Muttrande och svärande gick chauffören därifrån, stängde bussen och gick in i tunnelbanestationen igen för att rapportera incidenten. Han var säker på att det var Lars som pissat i bussen men hade inga bevis. Och när han slutligen kom ut igen i sällskap med två städgubbar så hade Lars buss redan kommit och avgått. Lars visslade förnöjt hela vägen ut till Lidingö i förvissningen om att han kommit undan ännu en dumhet. Bilen visade sig inte riktigt uppfylla Lars Malmers förväntningar och han fick besviken återvända hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar