måndag 17 augusti 2020

Sveriges snuskigaste taxi del 2

Denna episod utspelar sig egentligen någon månad innan del 1, som i förlängningen ledde till att Lars Malmer la ner just denna taxiverksamhet.

Det var i maj 1993 och vädret var sommarlikt, Lars Malmer hade inte haft någon körning denna dag och var därför extra grinig. Han åkte från sitt vanliga tillhåll vid stadsgården för att äta lunch på en korvmoj vid Zinkensdamm. Det var en serbisk gubbe som hade stället och Lars brukade äta hans Plesjkavica med potatismos och ajvar flera gånger i veckan. När han så stod vid sin taxibil och slevade i sig det sista kom en ung tjej ut från en galleria i närheten. Hon hade en tung papperskasse i varje hand och blev lättad när hon såg Lars Malmers taxibil. Hon gick därför fram och frågade om han var ledig. Lars sa att det var han, han behövde bara käka klart först så han bad kvinnan ställa påsarna vid bakluckan och sa att hon sen kunde hoppa in och sätta sig. Kvinnan gjorde så och hade precis öppnat dörren när hon såg att det låg två kladdiga servetter, en tom glassbägare och två sega råttor på sätet. Med en viss avsmak plockade hon bort dem och satte sig. Sen fick hon en chock när hon såg hur illa det var ställt med resten av bilen. Hela baksätet upptogs av två papperspåsar med pantburkar och sen stor svart sopsäck. Ovanpå påsarna med pantburkar låg två pizzakartonger, en var helt öppen och visade tydligt en halv pizza som blivit kvar sen föregående dag. På golvet i baksätet stod ytterligare två plastpåsar fulla med skräp och smutskläder. Och överallt dammtussar, oljefläckar och annat äckligt. Efter ett tag hördes en smäll när Lars drog igen skuffluckan efter att ha ställt in de två medföljande papperspåsarna. Sen hoppade han in i bilen, pustade ljudligt och frågade vart tjejen skulle. När han fick reda på att det var en adress i närmaste förort konstaterade han att det skulle ta ett par minuter bara. Tjejen hann inte reflektera över att tidsramen var väldigt snäv för i nästa ögonblick rivstartade Lars och körde i rallyfart ut på motorvägen. Efter knappt en minut var de redan framme vid rätt avfart och Lars tvärnitade och sladdade så han nästan fick bredställ in i avfarten. Tjejen skrek till av skräck och undrade hur i helvete Lars körde.

- Jag kör som jag vill, det är min bil! fräste Lars irriterat.

Sen fortsatte hemfärden i rallyfart. När de var framme så hävdade Lars att resan kostade 695 kr. Tjejen blev nu riktigt arg och röt att hon inte tänkte betala så mycket, men Lars stod på sig. Då pekade tjejen ilsket på taxametern och röt att det faktiskt stod 69:50, sen tog hon fram 70 kr och sa surt:

- Behåll växeln.

- OK då för fan, djävla kossa! röt Lars.

Sen slet han åt sig pengarna, tog ut kvinnans två papperspåsar och nästan slängde ner dem i den enda vattenpölen som då fanns i hela Stockholms län och tyvärr var placerad precis utanför kvinnans port som ett resultat av en mindre vattenläcka som skulle åtgärdas samma eftermiddag. Båda påsarna förstördes direkt och kvinnan fick bära upp allt i famnen vilket ledde till att det blev en del springande. Under hela tiden stod Lars Malmer kvar utanför bilen med armarna i kors över bröstet och stirrade surt på tjejen, som fräste "idiot" när hon tog upp de sista varorna. Lars svarade med att munprutta och ge tjejen båda långfingrarna innan han satte sig i bilen och drog därifrån med ett ryck.

Tjejen blir fortfarande smått upprörd när hon påminns om denna sitt livs värsta taxiresa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar